SPELET om att vara någon…eller ingen alls

spelet-omslagDiana är härskarinnan som styr med fantasi och manipulationer. Hon uppvaktar och smickrar Alex som nu glider bort från barndomskompisen Maria. Men i Dianas högsta sfär går ingen säker. Hot och utpressning ersätter snart smicker och vänskap.

– Vem vill ha ett skitliv? log hon ironiskt.
– Inte jag, sa jag. Och det menade jag verkligen. För vad är ett liv utan överraskningar?
Det kändes som vi just då gjorde en deal, Diana och jag.
– Det kan bli som ett slags uppror, sa jag. Över hela jorden. Don’t be nice – be smart!
Det var så jag svek Maria.
Att välja Diana kändes just då som vägen framåt. Vägen ut. Vägen tillbaka blev mycket svårare.

”Spelet om att vara någon… eller ingen alls” handlar om vänskap lika stark som kärlek. Och om konflikter som liknar krig. Det är en berättelse om själva kärnan i tonårens sociala spel, där alla medel är tillåtna – om strävan mot toppen av hierarkin, men också om nördarna längst ner på skalan. Historien får sin upplösning under ett stort allhelgonalajv i skogarna runt Mälaren. I den frostkalla höstmorgonen samlas inte bara varelser klädda i mantlar och masker. Inkräktare trycker i skogen…
Cannie Möller debuterade 1983 med Kriget om Källan och har sedan dess skrivit många uppmärksammade romaner för ungdomar. Hon har varit nominerad till Augustpriset och 2007 belönades hon med Nils Holgerssonplaketten.

Läs mer om Cannie Möller på canniemoller.se, och om boken hos förlaget Podium Distribution.

Ladda ner de 20 första sidorna här, eller köp hela boken hos Adlibris!

Titel: Spelet om att vara någon… eller ingen alls
Författare: Cannie Möller
Formgivning: Malin Södergren, Ordgruppen
Förlag: Podium Distribution
Antal sidor: 190
Utgivningsdatum: 2014-10-22
Format: 135 x 210
ISBN: 978-91-7609-312-2

En tanke på “SPELET om att vara någon…eller ingen alls

  1. Recension från BTJ (Bibliotekstjänst) om Spelet:

    ”Lajvet Eldstorm ska bli ett megaarrangemang vid Halloween och äga rum i skogarna vid Mälaren. Högstadieungdomar förbereder sig, kontaktar fritidskontor, fixar militärtält. ICA och Konsum sponsrar. Tyger till medeltidsdräkter skänks från servicehus och dagis. Allt in i minsta detalj. Parallellt pågår ett maktspel mellan ungdomarna, delikat och intrikat. Att vara cool, djärv och dominant i detta skede är outstanding. Men den iakttagande och agerande rycker in. Spelet sker på olika plan, IRL, facebook och insta där fetto och hora är slagord. Under själva lajvet kulminerar kamperna. Spännande, riktigt spännande. Behovet att bli bekräftad är en drift såsom själva livet är. Bokens kapitelrubriker är namn på huvudpersonerna. Bra och pedagogiska ingångar. Historien bygger på en teaterpjäs Vild och Vacker där Cannie Möller varit ansvarig för regi och manus, en pjäs om tjejer, relationer, konflikter och nätmobbning. Detta har varit i samarbete med skådespelande ungdomar som även blivit aktiva i bokens författarskap. Språket är tidstypiskt och aktuellt. Cannie Möller debuterade 1983 och har ett gediget författarskap bakom sig, nominerad och prisbelönad. Hon arbetar och engagerar sig i unga människor vilket gör att Spelet om att vara någon blir trovärdig, spännande och inlevelsefull. Unga läsare kan se sig själva och sitt agerande.”
    Ulla Lundeberg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s